wtorek, 24 kwietnia 2012

Kanapka z kozim serem, miodem i tymiankiem



Cd. inspiracji połączeniem koziego sera ze słodkim- w tym wypadku z miodem.


Składniki:
-kromka wiejskiego chleba na zakwasie
-ser kozi dojżewający, kilka plasterków
-1 łyżeczka miodu
-kilka gałązek świeżego tymianku
-kilka orzechów włoskich
-świeżo mielony pieprz

Przygotowanie:
Kromkę chleba podpiekamy w tosterze. Na wierzch układamy plasterki koziego sera, posypujemy świeżym tymiankiem i pieprzem. Dodajemy kilka posiekamych orzechów i polewamy miodem.





7 komentarzy:

  1. dojrzewający.
    a połączenie pyszne.;-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kozi ser i miód to idelane połaczenie. Ale na zdjęciach jest chyba tymianek, a nie rozmaryn... pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. a racja to tymianek, dzięki za uwagę! za dużo rozmarynu dodaje do przepisów i juz mi się pomieszało :p

    OdpowiedzUsuń
  4. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam wszelkie kanapki na ciepło. Ostatnio kupiłam na https://duka.com/pl/agd/tostery nowy toster i z pewnością nie omieszkam sobie przyrządzić powyższej kanapki. Połączenie orzechów oraz dojrzewającego sera wydaje mi się być bardzo udane :). Myślę, że taka potrawa sprawdzi się doskonale na śniadanie.

    OdpowiedzUsuń