sobota, 25 lutego 2012

Sandwich Nigelli


Składniki:

-2 ciabatty (ja tym razem zrobiłam ze zwykłym wiejskim chlebem ze względu na deficyt ciabatty)
-1 pomidor
-świeża bazylia
-cheddar (lub inny np zwykły ementaler albo plesniowy)
-2 łyżki majonezu
-1 łyżka sosu Worcestershire
-2 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie:

Przekrajamy ciabatty na pół, smarujemy każdą połowę majonezem i skrapiamy sosem Worcester. Kroimy pomidora w cienkie plasterki. Kładziemy ser na kanapkach, bazylię i plastry pomidora, polewamy z wierzchu oliwą. Składamy kanapki i podpiekamy na patelni grillowej przyciskając deską (chyba że posiadacie specjalny opiekacz, bo ja nie ;)) , odwracamy na drugą stronę i gotowe!
*wersja na zdjęciu zawiera również szynkę gdyż tak sobie zażyczyli ci co ja konsumowali

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz